خیلی ها معتقدند بعضی از انسان ها با مهارت مدیریت و رهبری به دنیا می آیند اما در حقیقت بسیاری از ویژگی های مدیران موفق را می توان آموخت. لطفا این ویژگی ها را آهسته بخوانید و یادداشت کنید که کدام یک از ویژگی ها را دارید و روی کدام یک از آن ها باید کار کنید.
اعتماد به نفس (بعد D)
مدیران اجرایی حتی اگر ذاتا مجری نباشند به دلیل اعتماد به نفس بالایی که دارند برنامه های اجرایی خوبی دارند. نه تنها مدیران اجرایی بلکه تمام مدیران و رهبران دنیا اعتماد به نفس بالایی دارند چون با اعتماد به نفس بالا می توانند روی دیگران تاثیر بگذراند. اگر اعتماد به نفس ندارید حداقل سعی کنید وانمود کنید که با اعتماد به نفس هستید.
قاطعیت در تصمیم گیری (بعد D)
یک مدیر دائم در حال تصمیم گیری است. مدیران موفق سریع تصمیم گیری می کنند. آن ها از تصمیم گیری لذت می برند و دچار هیچ استرسی نمی شوند. مهارت های تصمیم گیری خود را تقویت کنید. این کار را با تصمیم های کوچک شروع کنید تا بتوانید تصمیم های بزرگ تر و مهم تری بگیرید.
مسئولیت پذیری (بعد D)
مدیران موفق می دانند که باید مسئولیت کارهایشان را بپذیرند. رهبر موفق کسی است که وقتی اشتباهی رخ می دهد قدم جلو بگذارد و مسئولیت آن را بپذیرد و در نهایت تا جایی که می تواند مشکل را سریع و فوری حل کند. برای به دست آوردن مهارت های مدیریت نباید از بار مسئولیت فرار کنید. اگر اشتباهات را پنهان کنید هیچوقت نمی تواند رهبر موفقی باشید.
خود انگیزشی (بعد I)
مدیران موفق کوه خود انگیزشی هستند. اگر خودانگیزشی نداشته باشید دائم درگیر این می شوید که مدیر قوی و محترمی باشید. اما اگر این ویژگی را ندارید ناامید نشوید. برای خود انگیزشی باید هدف داشته باشید هدفی که به شما انگیزه بدهد. بعضی ها وقتی به هدف می رسند به خودشان پاداش می دهند و این بهترین راه برای حفظ انگیزه و اشتیاق در کار است.
خوش بینی و مثبت نگری (بعد I)
انرژی مثبت مسری است و مدیران موفق این نوع انرژی را دارند. انرژی مثبت هم کار را برای مدیر آسان می کند و هم یک منبع دائمی الهام است. با ارتباط داشتن با انسان های مثبت و داشتن اهداف مثبت این ویژگی را به دست بیاورید.
اشتیاق (بعد I)
رهبران موفق فعال و پرانرژی و پر اشتیاق هستند و هدف دارند. اشتیاق به آن ها کمک می کند به نتایج خوبی برسند. اگر می خواهید مدیر موفقی باشید باید شور و اشتیاق داشته باشید. باید چیزی که به شما انگیزه و اشتیاق می دهد را پیدا کنید و روی آن تمرکز کنید.
پایداری عاطفی (بعد S)
برای مدیرها استرس و ناامیدی یک اتفاق روزانه است به همین دلیل باید ثبات عاطفی داشته باشند تا به راحتی دچار ناامیدی نشوند. وقتی هنگام استرس پایداری عاطفی ندارید این کارها را انجام دهید: ۳۰ ثانیه نفس عمیق بکشید. پیاده روی کنید. آب بنوشید. نظرتان را به چیز دیگری جلب کنید.
چشم انداز و ماموریت (بعد S)
وقتی تصویری از چیزی که می خواهید داشته باشید مدیر موفق تری خواهید بود. این تصویر یا چشم انداز به ماموریت منتقل می شود. اما چگونه چشم انداز خود را تقویت کنیم؟ برای تعیین چیزهایی که نیاز دارید به دست بیاورید وقت بگذارید. سپس گام های رسیدن به آن را برنامه ریزی کنید.
تمرکز (بعد C)
حواس پرتی همه جا هست. برای تعهد به اهداف و وظایف باید تمرکز داشت. یک مدیر موفق به این موضوع کاملا واقف است و تمام تلاشش را برای تقویت و بهبود تمرکز گروه به کار می برد. آن ها سعی می کنند گروه را به تصویر بزرگ تر متمرکز کنند تا بتوانند زمان خود را به کارها اختصاص دهند و از انجام کارهای غیرضروری خودداری کنند.
یادگیری همیشگی (بعد C)
مدیران موفق می دانند که برای موفقیت باید دائما اطلاعات و مهارت هایشان را به روز کنند به همین دلیل با اطمینان و اعتماد به نفس تصمیم گیری می کنند.
مدیریت تجربه شگفت انگیزی است که شما را به مسیری هدایت می کند که هرگز تا کنون در آن قدم نگذاشته اید. از همین حالا ساختن مهارت ها و تجربیات را شروع کنید. ویژگی هایی که باید داشته باشید ولی ندارید را پیدا کنید و آن ها را کسب کنید. این کار به تلاش و تمرین زیادی نیاز دارد اما در نهایت به مدیر موفقی تبدیل خواهید شد.
منبع: بهداشت نیوز
درج دیدگاه