اوّلین چیزی که زمینه برقراری یک رابطه را فراهم می کند، نزدیکی دو نفر و تماسهای مکرر آنهاست. حضور در یک محلّه، یک کلاس، یک دانشکده و یا یک محلّ کار مشترک می تواند وسیله ای برای آشنایی دو نفر باشد. در اوّلین برخورد، ممکن است دو نفر، کاملاً به طور تصادفی یکدیگر را ملاقات کنند. تعاملات اوّلیه موجب می شود هر کدام، تصویری از دیگری در ذهن خود ترسیم کنند. این برداشتهای اوّلیه «بحرانی» هستند؛ یعنی «تعیین کننده» اند. قطع ارتباط یا تداوم آن، منوط به کیفیت این برداشتهاست. در واقع، همین تصویرهای ذهنی هستند که تعیین می کنند آیا تماس در همانجا پایان پذیرد، یا به عنوان گامی برای تماسهای بعدی و بیشتر، مطرح شود.
آنچه یک فرد می گوید و شیوه ای که رفتار می کند، به عنوان پایه و اساس دیگری است که افراد را یاری می دهد تا اوّلین برداشتهای خود را از آن فرد، شکل دهند. این رفتارها تابع ویژگیهای شناختی (نظیر افکار، احساسات، نگرشها، علایق، عقاید و ارزشهای فرد) است. اطلاعات ما در این مورد، از این طریق که مردم چگونه به نظر می رسند، چگونه عمل می کنند، به چه شکلی صحبت می کنند و چه می گویند، کسب می شود. آنچه به ما کمک می کند تا برداشت خوبی از خود ارائه دهیم، این نیست که تنها به یکسری از راهبردهای ارتباطی کلی (صرف نظر از ویژگیهای رفتاری افراد)، توسّل جوییم.
شناخت مدل های رفتاری، ما را قادر می سازد که بفهمیم مدل های مختلف، چگونه رفتار می کنند، چه انتظاراتی می توان از آنها داشت، چه حساسیت هایی دارند و چه رفتارهایی را می پسندند. به علاوه، این شناخت به ما کمک می کند تا از برقرار ساختن رابطه صمیمی و عمیق با بعضی از سِنخهای رفتاری دست برداریم؛ چون ویژگی هایمان در دو نقطه متضاد قرار دارند. چنین ارتباطی، ممکن است آغاز شود، لیکن تداوم نخواهد داشت و در جریان موقعیتهای مختلف، با مشکلاتی رو به رو می شود.
غرض از مطرح کردن مدل های رفتاری، توجه دادن به تفاوت انسانها در دیدگاهها، کارکردها، علایق و سلایق آنهاست. آگاهی نسبت به این تفاوتها، به ما کمک می کند تا در برقراری ارتباطات خود، مسیری را انتخاب کنیم که تضمین کننده بیشترین و بالاترین درجه رضایت و موفقیت باشد.
مدل DISC به عنوان یک ابزار قدرتمند در حیطه شناخت رفتار افراد در دنیا با استقبال ویژه ای مواجه بوده است و با ارائه ی یک دسته بندی مناسب و قدرتمند به افراد کمک مینماید تا :
۱- خود را بیشتر بشناسند.
۲- به نقاط قوت و قابل بهبود خود آگاه شوند.
۳- تفاوت های فردی خود را با دیگران بشناسند.
۴- بتوانند خود را با دیگران تطبیق دهند.
۵- به یک ارتباط برد – برد دست یابند.
مدل رفتاری شما چیست؟
جهت شناخت بهتر خود کلیک نمایید
آکادمی سازندگان فردا
درج دیدگاه