دیوانگی : انجام کاری دوباره و دوباره و انتظار نتایج متفاوت داشتن. (آلبرت اینشتین)
امروزه، موسسه ها و شرکت ها به تیم های کاری که بتوانند به صورت اوتومات، با عملکرد هماهنگ و متمرکز بر نتایج کار را انجام دهند، اهمیت بالایی می دهند. اگر شما عضوی از این تیم های کاری یا سازنده ی یکی از این تیم ها هستید، می توانید از ابزار قدرتمند DISC استفاده کنید تا به خواسته خود برسید البته این امر منوط به ادراک درست و صحیح از چهار مدل رفتاری و ماموریت هر یکی از افراد است که این ماموریت یا کار باید موافق استعدادهای ذاتی او باشد.
افراد با مدل رفتاری D، متمرکز بر کار و نتایج و از هیچ، کارهای ارزشمندی را می سازند. افراد C مشکلات را به صورت منطقی، با دقت بالا و عادلانه حل می کنند. افراد S، تمام برنامه ریزی ها را با حوصله انجام می دهند و مشاکل یا تعارضات موجود بین افراد تیم را استادانه حل می کنند. افراد I، به دنبال هیجان و شوق و شور هستند و خلاقانه به افراد تیم انگیزه می دهند تا به نتایج مورد نظر برسند.
زمانیکه بخواهیم کارکرد خوبی از دیگران داشته باشیم، باید بدانیم انگیزه های محرک آنها برای انجام کار چیست و روی آنها کار کنیم. همه ما ترکیبی از چهار مدل رفتاری هستیم اما با شدت های متفاوت. و اکثر مردم از دو بعد رفتاری غالب و نیمه غالب یا ثانویه برخوردار می باشند. انگیزه محرک افراد با رفتار DI یعنی با بعد غالب D و نیمه غالب I، رقابت است درحالیکه انگیزه محرک افراد ID آزادی است. ورود به اعماق افراد سازمان مستلزم گرفتن آزمون DISC است که در شناخت و چگونگی انگیزش آنها کمک شایانی می کند. زمانیکه افراد یک تیم یا یک سازمان در کنار هم و در یک چرخه (چرخه بینش موفقیت) قرار بگیرند، دو نوع چرخه تعیین کننده ی رفتار سازمانی خواهیم داشت:
- سازمان با چرخه بینش متمرکز
- سازمان با چرخه بینش متعادل
تعادل یا تمرکز در رفتار سازمانی در عملکرد آن بسیار مؤثر بوده و نباید از آن غافل شد. بعضی سازمان ها نیاز به رفتار متمرکز دارند و فقط با این رفتار می توانند کار خود را به نحو درست یا عالی انجام دهند درحالیکه سازمان هایی وجود دارند که حتما باید تعادل در رفتار آن برقرار شود تا بتوانند به کار خود ادامه دهند. اگر سازمان متعادل هستید و نیاز به رفتار متمرکز دارید، نگران نباشید چون این امر امکان پذیر است و با انجام دادن مشاوره های درست و مطرح کردن راهکارهای کارآمد برای تک تک افراد سازمان تحقق می یابد. پس از استفاده از راهکارها، رفتار جدیدی برای سازمان خواهیم داشت که به آن رفتار تطبیق یافته سازمان اطلاق می شود. این مدل رفتاری برای رسیدن به عملکرد مناسب و مورد نیاز سازمان بهترین گزینه خواهد بود.
مدل رفتاری شما چیست؟
جهت شناخت بهتر خود کلیک نمایید
نویسنده: مهندس دبس
محقق و مشاور رفتارشناسی
درج دیدگاه